Peuteropvang

Openingstijden

De Peuteropvang is geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 09.00 uur tot 12.30 uur. De kinderen kunnen worden gebracht tussen 08.50 uur en 09.00 uur. Tussen 12.15 uur en 12.30 uur kunnen de kinderen worden opgehaald.

 • Dagindeling

  De Peuteropvang heeft een vaste dagindeling, om zoveel mogelijk de rust in de groep te bewaren. Dit houdt in dat we op vaste tijden eten, drinken en activiteiten doen.
  Aan de hand van observaties en kind-volgsysteem, kunnen wij de ontwikkeling van ieder kind afzonderlijk goed zien. Hierdoor kunnen we diverse activiteiten aanbieden dat aansluit op de ontwikkelingsbehoeften van de kinderen. Op een speelse manier leren de kinderen al in kringetje te zitten, te luisteren naar elkaar, samen te werken en te spelen, samen creatief bezig te zijn, de kleurenkennis, tellen e.d.
 • Leefruimte

  De kinderen worden opgevangen in de BSO ruimte van KDV De Toverfluit te Roskamweide.
  De ruimte is zodanig ingedeeld, dat zowel BSO kinderen als Peuteropvang kinderen er optimaal gebruik van kunnen maken. De inrichting is zodanig dat de kinderen zoveel mogelijk zelf kunnen doen.
 • Activiteitenaanbod

  VVE Wij bieden gedurende de dag activiteiten aan vanuit het VVE programma Uk & Puk. VVE staat voor Voor- en Vroegschoolse Educatie. Uk & Puk richt zich op de brede ontwikkeling van jonge kinderen van 0 tot 4 jaar. Naast de taalontwikkeling is er bij Uk & Puk extra aandacht voor sociaal-emotionele ontwikkeling, de motorische en zintuiglijke ontwikkeling en beginnende rekenprikkels.

  pukKinderen ontwikkelen zich op een speelse manier met de pop: Puk. Puk is het speelkameraadje van de kinderen. Hij maakt altijd wel iets mee wat de kinderen herkennen, zoals bijvoorbeeld ziek zijn.
  Hij biedt troost en is een vriendje waarbij dreumesen en peuters zich veilig voelen. Puk is de schakel tussen pedagogisch medewerker en het kind.

  Thema's Er zijn elke 8 weken nieuwe thema's. Elk thema heeft een eigen lijst met woorden die extra aandacht krijgen.
  Pedagogisch medewerkers voeren per thema diverse activiteiten uit. Per thema worden activiteiten gedaan in een grote of kleine groep of individueel. De eigen inbreng van het kind is het belangrijkste binnen elke activiteit.
  De activiteiten zijn zo beschreven dat baby's, dreumesen en peuters op hun eigen manier kunnen meedoen.

Flexibele opvang

Kinderen worden op de volgende scholen opgehaald:
Toonladder Zuilenstein/Galecop
Koningin Julianaschool
Koningin Beatrixschool Zuilenstein
Vroonestein
Prinses Margrietschool
Lucas Batau/Galecop
De Veldrakker